Obecné informace pro případná depozita

18.04.2010 21:17

 

 

Naše občanské sdružení, jehož hlavní náplní je pomoc opuštěným, toulavým a týraným kočkám, se po dlouholetých zkušenostech, rozhodlo jít cestou menších domácích depozit, kde se tyto kočky pohybují zcela volně. Máme z vlastní zkušenosti ověřeno, že právě v takovýchto depozitech se především plaché a nedůvěřivé kočky nejlépe a nejrychleji adaptují.

Pokud se rozhodnete, že chcete a můžete, takovýmto kočkám pomoci, pak nás kontaktujte a velice rádi Vám pomůžeme a budeme s Vámi  spolupracovat.

 

Nejprve pár obecných informací, které jsou více méně stejné pro většinu „domácích depozit“

Pokud se pevně rozhodnete stát se depozitem a pomáhat opuštěným, toulavým nebo týraným kočkám a nevíte jak na to, rádi Vám s tím, v rámci našich možností, pomůžeme a poradíme.

 

V první řadě je důležité vědět, co můžete takovýmto kočkám nabídnout a do jaké míry jste schopní se o ně postarat. Jaké jsou Vaše prostorové možnosti. (kolik kočiček si k sobě můžete vzít) Jaké máte časové možnosti  ( kolik času jim můžete věnovat). Zda se dokážete postarat o týranou kočičku, kočičku po úrazu, kočičky v březí, atd.

Jakmile budete mít v těchto otázkách jasno, pak není nic jednoduššího, než nám Vaše možnosti oznámit a naše sdružení se podle toho zařídí, a v případě, že se k nám dostane kočička, která by vyhovovala Vašim možnostem, pak Vás budeme kontaktovat s dotazem, zda se o danou kočičku můžete momentálně postarat. ( např. ozvala se nám moc milá paní, která má zkušenosti s péčí o malá koťátka, takže by se mohla postarat o 1-2 kočičky v březí, popřípadě už s čerstvě narozenými koťátky, a zrovna nedávno se k nám dostala kočička v březí, takže jsme paní kontaktovali a paní si pro kočičku ráda přijede)

 

Jelikož má převážná většina lidí alespoň minimální zkušenost s péčí o nějaké zvířátko, tak předpokládáme, že není nutné zde dlouze vypisovat, co všechno by jste měli mít doma připravené (jako je jídlo, pelíšek, záchod,………), ale pokud by se do toho chtěl pustit člověk, který takovéto zkušenosti nemá, nebo je neměl kde získat, pak mu samozřejmě budeme o to více pomáhat, protože to hlavní co opuštěné kočičky potřebují, je láska a tu má v sobě více méně každý člověk, to ostatní se dá naučit.

 

Toto je stručný přehled základních všeobecných informací, ve kterých je potřeba mít naprosto jasno, pokud se chcete starat o opuštěné kočičky. Vlastně ještě jedna základní věc tu je………..a to je odvaha, protože pečovat například o týranou kočičku, která je na tom velmi špatně, a Vy se musíte den co den dívat na to jak se vyrovnává s bolestí jak fyzickou, tak i tou psychickou, to chce skutečně velkou odvahu, ale věřte mi, že pokud se Vám podaří ji z toho dostat a vrátit jí zpátky do běžného života, pak budete mít neuvěřitelný pocit, že se Vám podařilo něco „vyjímečného“, a za tenhle pocit to stojí.

 

 

Takže , pokud jste přesvědčeni, že veškeré tyto předpoklady máte, budeme moc rádi, pokud se nám ozvete, protože takových lidí není nikdy dost.

  

 Máte – li jakékoliv dotazy , obraťte se na nás, rádi veškeré Vaše dotazy zodpovíme na info@dalsisance.cz,  motalm@tiscali.cz   nebo se můžete, po předchozí domluvě, ke komukoliv z nás přijet podívat a nezávazně si o všem popovídat.