Dostatek místa není ani pro kočky opuštěné

12.11.2019 15:42

DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ

Vzhledem k tomu, že téměř každý den přibývá lidí, dotazujících se, zda přijmeme jejich kočky např. z důvodu stěhování nebo zda budeme inzerovat jejich koťata, nastal čas vyjádřit se k tomu veřejně.
Většina těchto dotazujících se vlastní vícero koček, které nejsou kastrované natož očkované. Dostatek místa není ani pro kočky opuštěné natož pro soukromé, jejichž majitelé považují odložení svých zvířat do útulku za samozřejmé. Útulky-ani ty státem dotované nejsou službou lidem, neřeší jejich problémy, které si většinou sami způsobili, ale jsou možným řešení pro zvířata, která by jinak neměla šanci přežít. Pokud by útulky nabízely i možnost umístění koček soukromých, počítají jejich majitelé s tím, že by náklady vzniklé s jejich pobytem musel někdo hradit?
Tak jen doufám, že paní z Vrchlabí ,která má 6 koček a do nového bydlení je nechtějí, kočky nikde nevypustí. Je to trestné-tzv.úmyslné opuštění  zvířete, za účelem zbavit se ho.
Omlouvám se za upřímnost, vím, že ty chuděry kočky jsou v tom nevinně a majitele si nevybírají, ale už i mně dochází dech ve věčném vysvětlování naivním lidem k čemu vlastně útulek slouží. Iva Pelíšková