14.12. - 6.1.2013 Proběhne akce Vánoční strom splněných kočičích přání 2012

12.12.2012 13:56

Kočkám v útulcích se popáté splní jejich přání

 

14.prosince se popáté spustí akce na podporu koček v péči občanských sdružení z celé České republiky. Při internetové akci, která potrvá až do Tří králů, si budou micky přát krmení, pelíšky, léky, nebo třeba rovnou nové domovy.

 

První kolo akce, Vánoce 2010, přineslo do útulků 96 tisíc korun a následující Vánoce už to bylo skoro 740 000. Letos budou ve splnění svých přání doufat kočky z 26 organizací z 12ti krajů ČR. Od roku 2011 se akce koná i o Velikonocích pod názvem Kočičí koleda. Úspěch akce pořadatelé vidí v naprosté transparentnosti a především pak v tom, že mnoha lidem nejsou osudy opuštěných a týraných zvířat lhostejné.

 

Začátek tohoto kola je 14.12., konec na Tři Krále, tedy 6.1.2013. Každé kočce bude možné koupit jeden dárek a zároveň virtuálně naplnit její misku - tedy přispět na krmení a stelivo na měsíc pobytu v útulku. Podpořit budete moci i jeden velký projekt od každého útulku. Jako novinka byla zavedena možnost platby přes mobilní telefon.

 

Akce „Strom splněných kočičích přání“ má za cíl podpořit organizace pečující o opuštěné kočky a pomoci tak uhradit výdaje na krmivo, léčbu a veterinární péči. Na stránkách www.kociciprani.cz naleznou dárci profily jednotlivých koček a jejich přání. Jednoduše si tak vyberou konkrétní zvíře, jehož příběh je zaujme, nebo které třeba pochází z jejich regionu. Dárek mu budou moci zakoupit přes e-shop, případně peníze na něj poslat přímo na účet útulku. Fotografie „jejich“ kočky s dárkem budou po ukončení akce zveřejněny na webu, osobní návštěva v útulku či domácím depozitu je také možná.

 

Účastnící se organizace jsou občanská sdružení, jejichž provoz zajišťují členové a dobrovolníci zdarma, ve svém volném čase a jejichž činnost je převážně hrazena pouze z darů jejich příznivců. Nejedná se o útulky financované městy. Většina koček čeká na nový domov v takzvaných depozitech, tedy v běžných domácích podmínkách s individuální péčí.

 

Pořadatelem je občanské sdružení Devět životů, veškerou práci kolem akce vykonávají její členové a jedna dobrovolnice zdarma, tím pádem jde opravdu každá koruna tam, kde je potřeba – kočkám.

 

kontakt:

Františka Kernová

kociciprani@devet-zivotu.cz

602 25 88 75