Barbušák a jeho kočičí rodina v naší péči

14.04.2012 14:59

Barbušák, tento překrásný kocourek , který žil na zarostlé zahradě po mrtvém majiteli se spolu s celou jeho kočičí rodinou dostal do naší péče zcela náhodu.Rodina, která od nás z domácího depozita v Mochově již má kočičku Žofii a kočičího krasavce Chicaga, nám volala a svěřila se , že jejich nový mazlíčci si začali ze svých toulek po okolí vodit nové kamarády, kteří jsou zřejmě toulavé kočky. Jak se posléze zjistilo, zůstaly na světě bez pánika, který minulý rok v létě zemřel.
Chtěli kočkám pomoci, aby se začlenily do společného soužití s lidmi, ale tady se projevila neuvěřitelné nedůvěra a plachost,takže jsou to kočičky, které rozhodně nikdy nebudou gaučoví mazlíčci.Proto jsme je odchytili a v rámci našeho kastračního programu, proti nekontrolovanému množení koček, jsme je dali na náklady naší OS vykastrovat.Kočky byly vyhublé a trpěly svrabem a záněty horních cest dýchacích nebo očí.Rodina, která se na nás obrátila o pomoc nakonec svolila, aby tyto kočky , jelikož jsou opravdu plaché a s člověkem nerady přicházejí do kontaktu, zůstaly u nich na obrovské zahradě, kde mají možnost nalézt ztracený domov a neustálý přísun potravy. Postupně si rodina získává jejich důvěru, což je velký úspěch.
Barbušák- kocourek je šéf celé smečky, je zřejmě šestiletý. Kastrace a rekonvalesce proběhla v naprostém pořádku, ale kocourek odmítal přijímat ze stresu potravu a byl celou dobu schovám ve skříni, proto není vhodným kandidátem k životu doma v bytě. Po dobrání antibiotik a vyhojení rány po kastraci, byl vypuštěn na zahradu. Bylo velkým gestem důvěry, když se po týdnu rodině ukázal a mňoukáním si vyžádal něco k snědku