Přijatá bílá dlouhosrstá kočička April

01.04.2015 16:24

April

April byla nalezena „našimi svěřenci“ na pozemku  Královéhradeckého depozita. Jedná se o velmi mladou čistě bílou dlouhosrstou kočičí slečnu, která byla na první pohled ve velmi špatném zdravotním i psychickém stavu.  Navíc byla velmi vyděšená, což značně komplikovalo její odchycení. Naštěstí  u ní převládl pud sebezáchovy před strachem z neznámého člověka a tak se nakonec sama rozhodla nechat si pomoci.

Kočička byla následně převezena na veterinární kliniku v Hradci Králové, kde jí byla provedena nezbytná ošetření jejích poranění a následně podstoupila veškerá veterinární vyšetření ke zjištění jejího aktuálního zdravotního stavu. Z důvodu její dehydratace, podchlazení a celkového vyčerpání byla pro jistotu několik dní hospitalizována na veterinární klinice, kde byla pod neustálím veterinárním dohledem během něhož se její fyzický stav natolik zlepšil, že mohla podstoupit kastraci.  Jakmile to její zdravotní stav dovolil, byla kočička převezena zpět do péče našeho domácího depozita, kde bude mít individuální péči naší pečovatelky a stravu odpovídající jejímu aktuálnímu zdravotnímu stavu.

    Jakmile se kočička zcela zotaví  jak po fyzické, tak i po psychické stránce, budeme pro ní hledat nový vhodný domov, kde bude mít možnost využívat „tepla rodinného krbu“ a těšit se z lásky a častého pohlazení od své nové rodiny a zároveň bude mít možnost jít se „proběhnout“ po zahrádce.

    Vzhledem k tomu, že kočička se k nám dostala 1.dubna, tak dostala jméno April.

Během prvních dnů v našem depozitu se April chová velmi přítulně, moc ráda se mazlí a dokonce si sama dokáže vynutit svou dávku lidského pohlazení. Navíc je velmi čistotná a od prvního dne se naprosto vzorně naučila používat kočičí záchod. 

Pokud April najde vhodnou rodinu, která bude dostatečně trpělivá a bude jí zahrnovat láskou, pak v April najdou neuvěřitelně přítulného společníka, který jim bude nesmírně vděčný. V žádném případě nepřipustíme, aby se April dostala do rodiny, kde my měla plnit pouze roli „zajímavého bytového doplňku“.