Výroční zpráva o činnosti OS Další šance za rok 2012

02.03.2013 16:06

Výroční zpráva o činnosti OS Další šance za rok 2012

Rok 2012 se pro naše sdružení nesl ve znamení poměrně důležitých změn a jedné velmi smutné události. Sice se nám podařilo rozjet několik zajímavých projektů ohledně pomoci opuštěným kočičkám , také se nám podařilo rozšířit spolupráci s novými subjekty a organizacemi, ale bohužel veškeré úspěchy zcela zastínila událost, která se stala v Poděbradském depozitu, kdy někdo brutálně, doslova „rozsekal“ hodnou a velmi přítulnou kočičku jménem Tonička.

Právě z tohoto důvodu došlo v našem sdružení k první podstatné změně a to, když v důsledku této hrozné události naše Poděbradské depozitum (snad) dočasně pozastavilo svou činnost.

Na druhou stranu se podařilo získat do řad našeho sdružení Azýlek Bucifálek, což nás samozřejmě nesmírně potěšilo. Také se podařilo rozšířit naše řady o domácí depozit v Hostinném a také máme velikou radost z rozvíjející se spolupráce s dobrovolnicí z Černilova, která je pro nás velkým přínosem.

Začátkem roku se naše OS opět účastnilo natáčení pořadu CHCETE MĚ, které probíhalo tentokrát v Poděbradech.

Pravidelně se také účastníme propagačních akcí převážně regionálního zaměření, kdy se každý z našich depozit snaží, v rámci svých možností, o účast a propagaci našich svěřenců v rámci svého kraje

Opět nás potěšilo pozvání jak do Velikonoční tak do Vánoční akce Strom splněných kočičích přání.

Také se naše sdružení účastnilo akce „Pomozte naplnit misky v útulcích“

Moc rádi bychom chtěli poděkovat Základní organizaci chovatelů koček v HK , která pro naše svěřence uspořádala sbírku krmiva.

Nejsmutnější příběh našeho OS za rok 2012

V této kategorii je bohužel zcela jasným „vítězem“ Tonička z Poděbradského domácího depozita, kterou někdo rozsekal a nechal pohozenou před jejich brankou. Celý případ byl z naší strany medializován a samozřejmě bylo podáno trestní oznámení na neznámého pachatele.

Dalším smutným příběhem, ale tentokrát se šťastným koncem byl příběh jedenáctileté kočičky „BABIČKY“, která byla odvezena na veterinu a její majitelka tam požadovala „uspání“ z důvodu vysokého věku kočičky a jejího velmi špatného zdravotního stavu. Vzhledem k tomu, že informace o zdravotním stavu se nezakládala na pravdě a kočička byla po zdravotní stránce naprosto v pořádku, tak jí naše sdružení po dohodě sehnalo novou rodinu, kde si tato Babička doslova užívá zaslouženého důchodu a hlavně lásky.

Také v tomto roce se nám podařilo uskutečnit virtuální adopci. Tentokrát se štěstí usmálo na Barušku z Královéhradeckého domácího depozita.

Kastrace

V letošním roce se nám opět i přes akutní nedostatek financí podařilo z našich rodinných rozpočtů a z příspěvků našich dárců vykastrovat 10 kocourků a 6 kočiček.

Také si naše sdružení podalo oficiální žádost o grant na kastrace, která bohužel nedopadla dle našich představ. Naštěstí alespoň v Hostinném se naší depozitářce podařilo z obecní kasy získat částku ve výši tří tisíc korun na akutní kastrace.

STATISTIKA

Přijato:  56