Zpráva o odchytu a kastrací koček u Dvora Králové n/L

24.08.2014 17:04

Dne 17. srpna jsme v polích na Verdeku u Dvora Králové n. L. odchytli malého černobílého hladovějícího asi 6 týdenního  kocourka. Kocourek je nyní v karanténě, zaléčuje se  antibiotiky,byl nejen hladový,ale také prostydlý.
Dne 18. srpna jsme zahájili odchyt koček,kterým hrozila hromadná likvidace. Kočky zde přežívali díky lidem,kteří je občas krmili Stačily se zde po zemřelé majitelce rozmnožit natolik, že bylo nutné je nechat vykastrovat. Postupně jsem odchytli celkem 10 ko´tat a dvě dospělé kočky. Ko´tata ¨byla odčervena o rozdělela podle zdravotního stavu do dvou domácích depozit. Tři ko´tata - velmi plachá byla zaléčena depotními antibiotiky, odčervena, další dvě ko´tata jsou oddělena a léčena anitbiotiky, ostatních 5 ko´tat je bez problémů. Zřejmě se jedná a dva vrhy,z nichž ten nemocný vrh je  od kočky,kterou nemůžeme dát kastrovat až po jejím zaléčení. Kočka má dýchací potíže , buď díky začevení nebo i nastydnutí. Další odchycená kočka je bohužel ve vysokém stadiu březosti. Veterinářka se domnívá ,že porodí behěm několika dní. Bude tedy v dalším třetím depozitu téměř dva měsíce, poté bude kastrována a vypuštěna v lokalitě nálezu.
V úterý byl omylem odchycen i roční plachy kocourek, potomek jedné z koček. Byl vykastrovám a po dvou dnech vypuštěn.
Všech 10 koťat předáváme do péče v Čáslavi a v Brně.
V naší péči zůstává kocourek odchycených v polích a odchycené kočky.




Z nabízených koťat zůstává roztomilý asi 3 měsíční kocourek Bouhoušek  a 2.5 měsíční Figaro- černý kocourek s bílou náprsenkou a tlapkami.foto 1 a 2.
Domov našla trojbarevná dlouhosrstá kočička,která byla umístěna do Hradce Králové a  Zrzek,který našel domov v Dolní Olešnici.
Černobílé kočičky-sestřičky Pája a  Mája budou v pondělí 25. 8. převezena společně s Arankou do jiného domácícho depozita u Prahy, odkud jim bude zprostředkováno umístění .
Trutnovské kočičce Lakynce a kocourkovi Bertíkovi se rýsuje nový domov  v Hradci Králové.

Nově byl přijat  miloučký mourovatý kocourek Špuntíček, je odčervený, odblešený, zvyklý na lidi a ostatní kočky.Kocourkovi je nyní asi 2,5 měsíce. 

V lokalitě u koupaliště je třeba odchytit 4 nádherná asi 5 týdenní koťata a 4 kočky,,které je nutné vykastrovat.
Další odchyt 4 koťat poblíž tenisových kurtů plánujem začátkem září.